Dzień Ślubu to jeden z najważniejszych w życiu, a z pewnością ten, który na długie lata pozostanie w pamięci Małżonków i zaproszonych Gości. Karcma Hajnos zorganizuje Wasze wesele i sprawi, by ten dzień okazał się tym jedynym, wymarzonym i najlepszym.
W ramach kompleksowej organizacji przyjęcia weselnego oferujemy Państwu nowoczesną, klimatyzowaną salę weselną z uroczystą dekoracją i nakryciem stołu w kolorystyce zgodnej z wymaganiami narzeczonych oraz przedstawiamy poniżej ofertę menu w tym wyjatkowym dniu.
Propozycja nr 1
150 zł/os.
- zupa:
- Bulion wołowo-drobiowy z domowym makaronem i wkładką z kurczka
- danie główne:
- Pieczeń wołowa w sosie własnym (100 g), Kotlet devolay z młodymi ziemniaczkami i zestawem surówek
- kolacja:
- Roladka wieprzowa w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i warzywami z pary
- kolacja II:
- Szynka pieczona z chrzanem i żurawiną z kapustą zasmażaną, ziemniaczkami w mundurkach, pierogi ruskie
- kolacja III:
- Barszcz z pasztecikiem z ciasta fransuskiego (kapusta i grzyby)
- bufet zimny:
- Mięsa pieczone
- Swojskie wędliny
- Sery regionalne
- Tradycyjna salatka białczańska
- Sałatka gyros
- Galaretki drobiowe
- Śledzik z cebulką na ostro
- 4 rodzaje ciast
- Pikle, marynaty
- Masło, pieczywo
- Napoje gazowane i soki
- Kawa, herbata
- meny dla dzieci:
- Do ustalenia z Szefem kuchni
Propozycja nr 2
'180 zł/os.
- przystawka:
- Wędzona polędwiczka wieprzowa podana na miksie sałat skropiona dipem malinowym
- zupa:
- Krem borowikowy z kluseczkami francuskimi
- danie główne:
- Indyk w sosie kaparowym
- Rolada cielęca z brokułami i mozzarellą
- Kluski śląskie, buraczki na ciepło
- kolacja:
- Kotleciki drobiowe w sosie parmezanowym z pieczonymi ziemniakami i zestwem surówek
- kolacja II - Koryto:
- Szynka pieczona
- Karczek pieczony
- Udko z kurczaka
- Schab z oscypkiem
- Kaszanka białczańska
- 3 rodzaje pierogów
- Kapusta zasmażana
- Warzywa gotowane na parze
- Grule pieczone
- Moskole
- kolacja III:
- bufet zimny:
- Swojskie wędliny
- Włsokie wędliny
- Sery regionalne
- Sery włoskie
- Sałatka z pieczoną wołowiną
- Sałatka z selera naciowego, kurczaka i pieczarek
- Sałatka białczańska
- Galaretka z kaczki
- Śledzie w trzech odsłonach (w sosie chrzanowym, w sosie z czarnej porzeczki, w sosie salsa)
- Ciasta, ciasteczka 6 rodzai
- Pikle, marynaty
- Masło, pieczywo
- Napoje gazowane, soki, woda
- Kawa, herbata
Propozycja nr 3
200 zł/os.
- Przywitanie młodych chlebem i solą
- Lampka szampana dla Młodych i ich Gości
- przystawka:
- Roladka z łososia wędzonego, faszerowana mascarpone i papryczkami, podana na roszponce, skropion dipem z gorczycy
- zupa:
- Krem z cukinii z chipsami z szynki parmeńskiej
- danie główne:
- Polędwiczka wieprzowa w sosie truflowym
- Policzki wołowe w sosie własnym
- Młode ziemniaczki i miks sałat z mozzrellą
- kolacja:
- Indyk w sosie bazyliowym
- Pieczony filet z pstrąga
- Kluseczki gnocchi i zestaw surówek
- kolacja II - Koryto białczańskie:
- Szynka pieczona
- Karczek pieczony
- Udko z kurczaka
- Schab z oscypkiem
- Kaszanka białczańska
- 3 rodzaje pierogów
- Kapusta zasmażana
- Warzywa gotowane na parze
- Grule pieczone
- Moskole
- Prosię pieczone
- Swojskie kiełbasy i kabanosy podane na palu
- Golonki pieczone
- kolacja III:
- Kotlet devolay z frytkami i mizerią
- kolcja IV:
- Żurek z kiełbasą i jajkiem przepiórczym
- bufet zimny:
- Swojskie wędliny
- Włoskie wędliny
- Sery regionalne
- Sery włsokie
- Sałatka z owocami morza
- Sałatka z duszoną wołowiną
- Sałatka białczańska
- Ryby wędzone
- Galaretka z kaczką
- Śledź w trzech odsłonach (w sosie chrzanowym, w sosie z czarnej porzeczki, w sosie salsa)
- Galantyna drobiowa
- Ciasta i ciastka 8 rodzajów
- Fonatanna czekoladowa z owocami
- Pikle, marynaty, smalec
- Masło, pieczywo
- Napoje gazowane, soki, woda
- Kawa, herbata
W ofertach możliwe są zmiany do ustalenia z Szefem Kuchni. Każde ustalone menu jest do degustacji w pakiecie para młoda otrzymuje pokój ze śnaidaniem do łózka.