Dzień Pierwszej Komunii Świętej to niezwykle ważne wydarzenie dla dziecka i całej rodziny. Rodzice pragną, by w tym dniu ich pociecha otaczała się tym, co najlepsze, a uroczystość komunijna przyniosła wiele radości.
Do Państwa dyspozycji oddajemy elegancką, klimatyzowaną salę bankietową z profesjonalną obsługą kelnerską. Nasi szefowie kuchni zadbają, by menu w tym szczególnym dniu było naprawdę wyjątkowe, ustalimy je wspólnie z Państwem. Sprawimy, by tort przygotowany dla naszego jubilata był tym wymarzonym, a dekoracja sali spełnieniem najskrytszych marzeń.
W ramach przyjęcia proponujemy poniższe menu.
Propozycja nr 1 - 100 zł/os.
- zupa:
- danie główne:
- Kotlet devolay
- Rolada wieprzowa z fetą i pieczarkami w sosie własnym
- Młode ziemniaczki
- Zestaw surówek
- dla dzieci, do wyboru:
- Stripsy z kurczaka z frytkami i marchewką, lub
- Naleśniki z serem i owocami
- deser:
- Lody z sosem truskawkowym i bitą śmietaną
- kolacja - Korytko:
- Szynka pieczona z chrzanem i żurawiną
- Miks pierogów
- zimna płyta:
- Swojskie wędliny
- Sery regionalne
- Nadziewka z kurczaka
- Galaretki wieprzowe
- Sałatka białczańska
- Sałatka z kurczakiem
- Śledzik w śmietnie
- Pikle, marynaty
- 3 rodzaje ciasta
- Masło, pieczywo
- napoje:
- Pepsi, Mirinda, 7UP, soki, woda
- Kawa, herbata
Propozycja nr 2 - 120 zł/os.
- przystawka:
- Plasterki grillowanej cukinii nadziewane twarożkiem z grzankami
- przystawka dla dzieci:
- Pieczone mini serki podane na grzance
- zupa, do wyboru dla dorosłych i dzieci:
- Krem z borowików z groszkiem ptysiowy, lub
- Rosół z makaronem
- danie główne:
- Rolada wołowa w sosie własnym
- Indyk z oscypkiem
- Kluski śląskie
- Zestaw surówek
- danie główne dla dzieci:
- deser:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- kolacja:
- Devolay z serem i szynką
- Frytki
- Miks sałat z fetą
- kolacja II:
- zimny bufet:
- Swojskie wędliny
- Sery regionalne
- Galantyny
- Galaretki drobiowe
- Śledzik w trzech odsłonach
- Łosoś wędzony podany na cykorii
- Sałatka białczańska
- Sałatka grecka
- Pikle, mrynaty
- Ciasto - 3 rodzaje
- Masło, pieczywo, smalec
- Kawa, herbata
- Napoje
Propozycja nr 3 - 160 zł/os.
- przystawka:
- Oscypek zawinięty w szynkę parmeńską podany na miksie sałat z wiśnimi
- zupa:
- Bulion wołowo-drobiowy z kołdunami
- Krem szparagowy z kluseczkami
- danie główne:
- Polędwiczka wieprzowa w sosie parmezanowym
- Filet z indyka w sosie z owoców leśnych
- Kluski śląskie i ziemniaki purre
- Mizeria, miks sałat
- Lampka wina (białe lub czerwone)
- deser:
- Lody z malinami i kruchymi ciasteczkami w sosie czekoladowym
- kolacja - Koryto:
- Szynka pieczona
- Karczek pieczony
- Golonki
- Udka z kurczaka
- Boczek pieczony
- Kiszka swojska
- Miks pierogów
- Warzywa gotowane na parze
- Kapusta zasmażana
- Ziemniaki
- Moskole
- Chrzan, żurawina
- kolacja II:
- Rolad drobiow z brokułami w sosie bazyliowym z frytkami i surówką z białej kapusty
- zimny bufet:
- Wędliny swojskie
- Sery regionalne
- Nadziewka
- Galaretki z kaczki
- Śledź w trzech odsłonach
- Roladka z wędzonego łososia
- Grillowane plasterki cukinii zawinięte z fetą
- Sałatka białczańska
- Sałatka z pieczoną wołowiną
- Pikle, marynaty
- 3 rodzaje ciasta
- Pieczywo, masło, smalec
- Kawa, herbata
- Napoje, soki
Powyższe pakiety, to sprawdzone u nas propozycje. W razie zapotrzebowania przygotujemy indywidualną ofertę.